Rólunk


Azt mondják, hogy az emberiség története egyúttal a bor története is. Változatos ízvilága, és a hozzá kapcsolódó isteni eredet miatt a bor máig a világ legtradicionálisabb itala. Bort készíteni nem csupán egy folyamat, hanem teremtés és művészet is egyszerre. Így ezt csak egyféleképpen lehet jól csinálni: szenvedéllyel.


Gazdaságunkat 2001-ben alapítottuk meg, hogy a vendéglátás mellett mezőgazdasággal, elsősorban szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozzunk. Kezdetben elsődleges célunk a fajtaválaszték, a birtokszerkezet kialakítása volt. A szőlőtermesztés mellett borkészítéssel csak kis mennyiségben, a Hajósi pincefaluban található családi présházban foglalkoztunk, de nem sok idő kellett, hogy túllépjünk a „házi bor” készítésén. A családi és baráti körben fogyasztott borok sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy belevágunk a borászkodásba.

„ Viszont kizárólag prémium minőségű palackos borokat készítünk.”

Agrármérnök családként évtizedek óta foglalkozunk gyümölcs- és szőlőtermesztéssel. Másfél évtized alatt sikerült kiépítenünk Hajós és Császártöltés határában a 210 hektáron elterülő szőlőskertünket. A folyamatos birtokfejlesztésnek köszönhetően mára a Hajós-Bajai borvidék egyik legjelentősebb szőlőtermesztő gazdaságává váltunk. Létrejött a helyszín, a technológia és a tudás háromszöge.

 

birtok

 

Korona Panzió - a bulis kezdetek

A vendéglátást tekintve messzire nyúlik vissza a történetünk. Az Alföld közepén fekvő picike városkában, Kecelen az 1970-es évek elején megnyitott a városi strand, amit 1989 óta a Csanádi család üzemeltet. Ebben az évben indult el az azóta kultikussá vált Korona Disco története, a szórakozóhelyé, amit a strand épületében alakítottunk ki. Kezdetben csak 300 fős bulikat tudtunk itt tartani, majd 1991-ben megnyitottuk a nagy arénát, ami már 1500 fő befogadására alkalmas volt. Minden péntek és szombat este teltházas bulikat tartottunk, a 90-es évek legkedveltebb slágereivel. A 90-es évek végétől péntekenként beindultak az elektronikus (techno, house) bulik is. A 2000-es években a világ élvonalába tartozó DJ-k látogattak el hozzánk: nálunk pörgette a lemezeket John Digweed, Sander Kleinenberg, Chris Fortier, Sultan, Deep Dish, Sasha, Lee Burridge és Antony Pappa is! 2015-ben jött egy nagyobb változás, megtartottuk az utolsó techno party-t.

„ Utána a szórakozóhely egy részét átalakítottuk 200 fős rendezvényházzá.” 


Azóta céges rendezvényeket, családi összejöveteleket és esküvőket szervezünk a Koronában. Az egykor itt szórakozó fiatalok számára a mai napig sokat jelent ez a hely, sokan közülük itt házasodtak össze, itt tartották meg a lagzijukat.

 

borászat család történetünk

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.