Hajósi ültetvény


Az impozáns látványt nyújtó 58,4 hektáros földterületünket 1999-ben vásároltuk Hajós külterületén, ahova Irsai Olivért, Cserszegi fűszerest, Zöld veltelinit, Sauvignon blanct és Kékfrankost telepítettünk.


A földterületet 1999-ben vásároltuk Hajós külterületén, a Hajósi Pincefalutól 1,5 kilométerre Jánoshalma irányában. Az impozáns látványt nyújtó 58,4 hektáros egybefüggő területbe gyorsan beleszeretett a család minden tagja. A borvidékre jellemző éghajlati adottságok, a magas napsütéses órák száma és a tengerszint feletti magasság kiváló körülményeket teremt a minőségi szőlőtermesztéshez. Talaja mély humuszos rétegű, felszíntől karbonátos, humuszos-homokos csernozjom, löszös homok alapkőzeten. Ezek alapján a fajtaválasztás a borvidéken akkoriban kedvelt és keresett kékszőlőre, a Cabernet sauvignonra esett, így 2001-ben a telepítés is megtörtént.

2002-ben a területhez közel, a hajósi pincesoron vásároltuk meg présházunkat, amire a növényvédelem kiszolgálásához volt elsősorban szükségünk. Itt készültek az első Csanádi borok is, ugyan ezek a tételeink még nem voltak forgalmi borok.

Sajnos a Borvidéken a Cabernet sauvignon szőlő iránt nagyban csökkent a kereslet és a 2013-ban indult borászatunknál is elsősorban reduktív illatos fehér-és rozéborok készítésébe fogtunk bele. A megváltozott körülményekhez igazodva 2013-ban a család döntést hozott a fajtaváltásról és a nagyobb gépesíthetőséget lehetővé tévő termesztéstechnológiai modernizálásról. Két ütemben, 2014-ben és 2016-ban a teljes területen fajtát váltottunk és Irsai Olivért, Cserszegi fűszerest, Zöld veltelinit, Sauvignon blanct és Kékfrankost telepítettünk.

borászat

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.