Császártöltési ültetvény


Császártöltés határában egybefüggő 60 hektáros birtokot alakítottunk ki. Itt olyan finom szőlő terem, ami tökéletes a könnyen fogyasztható, gyümölcsös, bársonyos vörösboroknak, legyen az markánsabb Cabernet sauvignon, vagy alföldi Kadarka, Portugieser.


Császártöltés település központjától 9 kilométerre található Nagycsala tanyaközpont, ami a 90-es évekre teljesen elnéptelenedett és a tanyaépületek is szinte teljesen eltűntek.

2001-ben és 2002-ben vásároltuk össze az elaprózott földterületeket és sikerült egybefüggő 60 hektáros birtokot kialakítani. A 2002-es telepítés során a Cabernet sauvignon fajta mellett Kékfrankossal és Chardonnay-val bővítettük választékunkat.

A következő nagy fejlődési lehetőségünk 2009-ben adódott, amikor a nagycsalai ültetvényünk közvetlen szomszédságában megvásároltunk egy 1000m2-es hűtőházat, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületekkel és 85 hektár földterülettel. Itt 2010-ben Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Kadarka, Kékoportó és Kunleány szőlőfajtákat telepítettünk.

2014-ben fajtaváltás keretében 40 hektáron végeztük modernizációt és az idősödő Cabernet sauvignon és Kékfrankos ültetvényeink helyére Cserszegi fűszerest telepítettünk. Ugyancsak ebben az évben létesült 4 hektár új Chardonnay ültetvény is.

Szőlőtermesztési szempontból a terület talajadottságai kiválóak. A mélyrétegű, felszíntől karbonátos, humuszos barna homoktalaj löszös alapkőzeten könnyen művelhető, optimális víz-és tápanyag gazdálkodású a szőlő számára. A borvidékre jellemző éghajlati adottságok, elsősorban a magas napsütéses órák száma is kedvező hatással bírnak. Mindez kiváló körülményeket teremt olyan illatos, gyümölcsös, savakban gazdag borok készítéséhez, mint az Irsai Olivérünk, vagy a Kékfrankos rozénk. Ez a terroir ugyancsak egyedi minőséget biztosít könnyen fogyasztható, gyümölcsös, bársonyos vörösboroknak, legyen az markánsabb Cabernet sauvignon, vagy alföldi Kadarka, Portugieser.

borászat

0

Szőlőtőke

0

Palack(ok)

0

Hektár szőlő

Borkedvelő vagy?


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le izgalmas aktualitásainkról, akcióinkról!

Név

Email cím

A Csanádi Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesital fogyasztást 18 év alatt nem ajánljuk!
Kérlek erősítsd meg életkorod!
ELMÚLTAM 18 ÉVES.